HTML

Dionysos BorBlog

Hírek borokról, borkóstolásról, bortúráról, bortanfolyamról... minden ami bor!!!

Friss topikok

Linkblog

Megérkezett az EPERBOR!

2010.05.18. 12:03 Dionysos Borház

 

Az eperbor, a gyümölcs borok családjába tartozik. Amelyet nem szőlőből készítenek, mint a bort, hanem más gyümölcsből, például eperből. Hazánkban sok más gyümölcsből is erjesztenek bort, pl.; ribizli, alma, füge. A gyümölcsbor, a gyümölcs nemének megfelelő ital, csak annyiban különbözik az eredeti gyümölcslétől, hogy a benne lévő és a hozzáadott cukorból alkohol lett. Az úgynevezett “hideg eljárással” készített gyümölcsborok készítésekor a gyümölcs íze és zamata csak kismértékben csökken, ugyanakkor az ásványi-és vitamin tartalma, egyes esetekben, a szőlőbor vitamintartalmának többszöröse is lehet.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
A gyümölcsborok fogyasztásásval az egyes gyümölcsök szezonjának elmúltával is hozzájutatjuk szervezetünket a gyümlöcs értékes anyagokat tartalmazó anyagihoz, és továbbra is élvezhetjük  kellemes, hűsítő, frissítő, élvezeti italként a gyümölcsöket.

 

Kóstoltad már az igazi ananászeperből erjesztett eperbort?

Keresd szaküzletünkben!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dionysosborhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr792012439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása