Az eperbor, a gyümölcs borok családjába tartozik. Amelyet nem szőlőből készítenek, mint a bort, hanem más gyümölcsből, például eperből. Hazánkban sok más gyümölcsből is erjesztenek bort, pl.; ribizli, alma, füge. A gyümölcsbor, a gyümölcs nemének megfelelő ital, csak annyiban különbözik az eredeti gyümölcslétől, hogy a benne lévő és a hozzáadott cukorból alkohol lett. Az úgynevezett “hideg eljárással” készített gyümölcsborok készítésekor a gyümölcs íze és zamata csak kismértékben csökken, ugyanakkor az ásványi-és vitamin tartalma, egyes esetekben, a szőlőbor vitamintartalmának többszöröse is lehet.
A gyümölcsborok fogyasztásásval az egyes gyümölcsök szezonjának elmúltával is hozzájutatjuk szervezetünket a gyümlöcs értékes anyagokat tartalmazó anyagihoz, és továbbra is élvezhetjük kellemes, hűsítő, frissítő, élvezeti italként a gyümölcsöket.
Kóstoltad már az igazi ananászeperből erjesztett eperbort?
Keresd szaküzletünkben!